Кръговрат
Зима е. Сняг още няма.
Стъпва студът по
отсрещните покриви.
Вие в дъхчета въздухът.
Диша из целия град.
Тропат забързани шалчета -
улици в многоцветни палта.
Сгушени хората, сгушени!
Над тях върти се студът.
Времето се събужда, после заспива -
казват му кръговрат. Чудо голямо!
Аз за човеците питам -
видело ли е в техния свят?
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados