Обичаш, копнееш, даряваш любов,
тъгуваш и плачеш, и раждаш се нов.
Отново обичаш от цяло сърце,
а после оставаш със празни ръце.
Върви кръговратът, наречен любов.
Животът ти просто към теб е суров.
Към него, към мене, към всички така
е сложен животът и пълен с тъга.
А после е хубав и весел, и прост,
със всички празнуваш – наздравица... тост...
И виждаш ти всичко с различни очи
И нищо, и нийде не ще ти горчи.
И странното тук е, че всеки човек
обича, боли го, намира си лек,
но после не спира да търси и пак
намира, загубва, обвива се в мрак...
Кръговрат вътре в нас
всеки ден се върти.
Днес обичам се аз...
Утре мене пък ти...
© Теодора Лишева Todos los derechos reservados