Кръстовден е – кръстосва се денят
със вечерта... И идва равноденствие...
Кръстовден e и паметен, и свят.
И ден, изпълнен с истинско блаженство...
Жените във градините загърлят
цветята – да дочакат идно лято...
А птиците събират се над къра
в готово да потегли вече ято...
Поляга кротко слънцето в листата -
целунати от идващата есен...
Стърнищата немеят във позлата
и сякаш слушат пак жътварска песен...
Кръстовден – и кръстосват се сезони,
заченали отново пак надежда...
Животворящ и свят, Кръстът Господен
над изорани ниви пак се свежда...
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados
Поздрави, Жоро!