Задавих се с кокоши кокал,
преглъщайки помията и кашата.
Не е проблем; познат ми е до болка
сценарият със шутове и пажове.
Събрах комплект от омерзения,
с които да ухажвам всички кучки
и нищо, че отвътре някой стене;
не е проблем - понякога се случва.
Какво като съм вечно петимен,
но не за кожи и за кокали
и вият глутници в сърцето ми?
Не е проблем и стихва болката.
Забравих как се лае в тази лудница
и как се препикават хризантеми.
В изявите ми вечно нещо куцаше;
не е проблем, но има ги проблемите.
Но кокалът – поне да беше трътка –
че писна ми да давам обяснения;
промъквам се в колибата и млъквам;
и майната им на проблемите!...
© Ради Стефанов Р Todos los derechos reservados
Майната им, разбира се!