Голям,
кафяв,
натъпкан,
кожен куфар съм
на гумената лентата
на летището.
Стърчи
от пантите,
като в усмивка
на софийска дупка,
колан,
наместо бляскави очи.
Количките с багаж
се разотиват
по такситата
и чуждите
към мен
загубват
интерес.
И ей ме, на!
Така си и кръжа
безмилостно
на лентата,
с непроверен адрес.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados