Някъде в Абсурдистан, тъмна стая, силуети...
КУКЛОВОДЪТ:
Разочарован съм, каква досада!
Макар ограбван, гледай го народа,
търпи в мизерия и кротко страда!
Чудо чака ли от небосвода?
ПЪРВИ ОЛИГАРХ:
Не зная, хорицата, може би,
дотолкова да сме ги унижили,
че примирени в своите съдби
да са останали без дух и сили!
ВТОРИ ОЛИГАРХ:
Та каквато заповед сте дали
е изпълнена по план от нас!
На безценица сме разпродали
всичко във държавата от раз!
ТРЕТИ ОЛИГАРХ:
И пешките добре са подредени -
държавници, съдии, мафиози
и те от алчността си заслепени
със некадърност бълват куриози!
КУКЛОВОДЪТ:
О, да! Разбира се! Благополучно
сценарият превърна се в реалност!
Но взе да става нещо много скучно
и някак тихо е, каква баналност!
ПЪРВИ ОЛИГАРХ:
Съгласни сме, театрото заспива!
Интрига липсва в действието пак!
Изглежда личността ви талантлива
ще трябва да даде пореден знак!
ВТОРИ ОЛИГАРХ:
Кажете само, ние сме готови -
атентати, митинги, протести,
кой и за кого ще да злослови,
кой кого с измама да измести!
ТРЕТИ ОЛИГАРХ:
Да дадем на хорицата клети
мъничко " надежда " , " светлина " !
Своите избраници проклети
да обсипят с цялата вина!
КУКЛОВОДЪТ:
И нека бъде хаос подреден!
Народът да се вдигне на протест!
Да вика и да хули разярен!
Сценарий ще напиша още днес!
Да мисли в мрака сляпата тълпа,
че съдбата си сама решава!
Но това е всъщност веселба!
Черен маскарад! Кой управлява?
ТРИМАТА ОЛИГАРСИ:
Ти, Господарю! Ти...
( След една седмица Кукловодът взема активно участие сред протестиращи )
ПРОТЕСТИРАЩИ:
Предатели! Ууууууу!
Копумпирани копелета!
Долу правителството!
КУКЛОВОДЪТ:
Стига монополизъм!
Стига лъжепророци! Честни избори!
Нова Конституция! Нови работни места!
( встрани сам )
ХА... ХА... ХА!
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados