Култура ли!? Каква ти...?
Душите ни крещят,
насила изтерзани,
на бедни и богати,
чудовищно раздрани.
И как със "Моля" и с "Мерси",
с усмивка лека да погледнем,
когато в тъжните очи
насъщният все тегне.
Не можем ние като Графа*
в килия мрачна да стоим
и с мислите си все към Свободата
безгрижно да летим.
Мечтите ни са толкова големи,
че вярвайте ми, просто няма време
боклука от земята да си вземем
и под небето от бензинни пари да поседнем.
Затуй не ни корете, драги,
нали и вий били сте млади,
култура има, да, така е,
но как върху живота ни влияе,
всеки сам си знае!
* граф Монте Кристо
© Ники Todos los derechos reservados