Баба Ленче беше ми на гости.
Няма да ви лъжа и парички ми остави.
С маршова стъпка се запътих към квартала,
да посетя и леля Мара,
че да разменим парите за сладки чудеса.
Звънецът извъня, а аз съм вече вътре.
- Здрасти, лельо Марче
- Здрасти, Пепи, ха кажи, колко парички дадоха ти.
- 100 грама дъвчащи бонбони с вишнев послевкус,
ледено сокче с ябълков оттенък и
не забравяй големия пакет зрънчо,
че довечера ще дават детски
и не ми се иска да стоя гладен.
Леля Марче се затича, ха наляво, на дясно,
В лявата ръка бонбони,
а във дясната се зеленее лед в прозрачна чашка,
а зад нея се подава прозрачен пакет със надпис ,,Зрънчо,,.
Метна ги в една торба и протегна сбръчканата си ръка,
бръкнах в малкото си джобче, та да извадя грошче.
Леля Мара се засмя и ми подметна дъвка ,,Турбо",
със зъбата усмивка се запътих към вратата.
- Много здраве да пре...
С дъвката в уста, треснах входната врата
и запътих се към дома.
© Kristiqna Pishieva Todos los derechos reservados