Къде е твоето начало и къде е края?
Къде измислица е и къде реалността?
Дали е някъде далече във безкрая,
или е нечия прищявка, суета.
Кое е първо и кое последно?
Въпроси много, отговори – не.
Дали в начало слънцето изгряло
Или е мракът властвал векове.
Къде е всичко, отговори търся
не ще ми стигне време за това.
Лъжи, фантазии не ми се слушат,
а истината само е една.
Навярно в друго измерение
преминем ли, това ще разберем.
Тогава нека с удовлетворение,
на тоз живот да си се отдадем.
© Христо Костов Todos los derechos reservados
Философски позици.
Поздрав и усмивка за стиха Христо.