Къде изгуби се детство
и дните ми слънчеви къде отлетяха.
Няма го онзи, детският смях,
и виковете, огласящи махалата.
Къде изгуби се детство
с белите и игрите безброй.
Сега вече не е същото,
остана ни само споменът, той.
Къде изгуби се детство
и ще те видя ли някъде пак,
защото истински живях те,
а не те пропилях.
© Илия Левков Todos los derechos reservados