Къде изчезна онзи Питър Пан?
Без сянка ли остана, че го няма?
Не пише писъмца и Патилан
с какво ядосва баба Цоцолана.
Порасна ли Емил от Льонеберя,
че татко му не се чумери вече?
Къде да търся, за да го намеря
човекът Педя с шарено елече?
Дали и Пипи тайно не замина
на острова далечен с кораб мощен
и с Аника и Томи за дружина,
че не желаят да пораснат още?
На Карлсон перката ли му се счупи?
Не е долитал скоро със бонбони.
И с мечо Пух не знам какво се случи,
дори и със магаренцето Йори?
Снежанка, май отдавна се ожени.
И Спящата красавица е будна -
сега работи само нощни смени
(наспала се е и не и е трудно).
Синбад не плава вече в океана -
хотели двеста на брега направил.
И с Аладин не знам какво ли стана,
че лампата вълшебна не е палил.
Къде са всички? Бяха уж до мене...
Къде в света магия още диша?
И приказките май са променени...
Дали на дядо Коледа да пиша?
###
Честит празник на всички, които носят детето в себе си!:)
_______________________________________________________
* - Миряна Башева ("Къде остана детството,,)
© Деа Todos los derechos reservados