Помолих вятъра
за време,
яхнал на върховете
гръдта.
Попитах крилото
над мене:
-Кажи къде се ражда
любовта?
-Къде живеят птиците
ибиси?
Не са ли мостове
над бездни?
Замръзнали в зелените
зеници?
Заскрежени мигли
от надежди?
Не сме ли вълните
в океана?
Песъчинки зазидани
от суета?
Птича песен от дъга
мечтана?
Кажи къде се ражда
любовта?
© Силвия Илиева Todos los derechos reservados