КЪДЕ СИ, МОЯ УЧЕНИЧЕСКА
ЛЮБОВ?
На Соня
Къде си, моя ученическа любов?
В съня ми идваш само и ме будиш,
но идвай, моя ученическа любов,
за да си спомням колко бяхме луди.
Угасна, моя ученическа любов,
блясъкът в очите уморени.
Старея, моя ученическа любов,
но ти си същата и още си във мене.
В душата, моя ученическа любов!
Там пазя зорко образа ти свиден.
До края, моя ученическа любов!
До онзи миг, когато ще си ида.
6. 5. 2006 г.
Добрич
© Румен Ченков Todos los derechos reservados