Къде си, народе?
Защо очите си затваряш?
Защити страната си народе.
Да ги грабят, хулят и погребват спри да позволяваш!
Нека нашето да си остане наше
и на никой друг.
Я се спри до тук, апаше,
спри се и изчезни оттук.
Къде си, народе? Стани, събуди се.
Ятагана долен, от земите си изгони.
В бащината къща си завърни се,
и майка силно прегърни!
© Никалас Борисов Todos los derechos reservados