Грижи, скърби и несгоди
върху мене се изляха.
Господи, що ми проводи
туй на мене, сиромаха!
Вярно, цвете аз не съм,
но не съм един в страната.
Не ме брой за таласъм,
нито брат на сатаната.
Аз съм средностатистически
гражданин на таз държава
и, де факто , и практически
всеки с мен се забавлява.
Отпусни юздата, Боже
и на мене дай сполука!
Ще те моля, ако може
нека видя рая тука!
© Георги Янков Todos los derechos reservados