Повтаряме мечтите ти безкористни,
цитираме и думите ти честни.
Закачаме портрети по стените си.
Почитаме те - толкова е лесно.
И библията твоя - свободата,
събрана във изтъркано тефтерче,
показваме със гордост на децата -
във постове в социалните ни мрежи.
Републиката чиста и бленувана
след повече от век е пак мираж.
Изпълнен със суетни остроумия,
във коловоз тече животът наш.
Почитаме те. Вярваме в духа ти.
Смъртта геройска веем като знаме.
Но се страхуваме от бурите по пътя.
Прости ни.
Трудно е да го признаем.
© Цвеке Шарено Todos los derechos reservados