Към Тебе, Боже мой,
Обръщам се Аз,
Да, към Теб, защото знам,
Че Ти не си само мит,
Създаден от човеците
И само мечта –
Красива, но лъжлива;
Молбата ми Ти чуй
И изпълни, защото можеш, знам
Ти виждаш човешкото сърце
И знаеш всичко преди още
То да се е изпълнило
Ти знаеш, че сега
Ти пиша тези думи
Ти знаеш какво
Ще стане с мен в живота
Ти си Този, който дава
И тъгата, и радостта,
Но и прошката, и милостта
Ти си Този, който учи
Как да страдаме,
Но и как да обичаме и прощаваме;
Как да живеем, дори как да търпим
Затова Те Моля:
Научи ме да понеса
Като два еднакви врага
Както триумфа, така и падението;
Както загубите, така и придобивките;
Както животът, така и смъртта.
Ти си Този, който прави
От мечтите реалност
И целите – мечти
Да, направи онова, което искам,
Не защото Аз така искам,
А защото Ти го искаш!
Научи ме да обичам и прощавам,
Да познавам Себе си
Научи ме да се вслушвам по-често
В гласът на Святия Ти Дух,
И Да Го познавам, както Себе си!
Научи ме да различавам
истината от лъжата
както различавам деня от нощта;
Научи ме да Те обичам с цялото си сърце,
Като най-голямото и скъпо нещо,
което имам.
Научи ме да Те разбирам,
© Нели Todos los derechos reservados