Живеем в тежко, лошо време,
на гърба си носим тежко бреме,
имаме управници безчет,
срещат се злосторници навред.
Имаме си данъци безброй,
които се множат кат рой,
всеки лъже и краде,
с такива хора накъде?
Няма работа за всички,
джобовете празни, без парички,
пълно с бедни хора из селата,
гладни, недохранени децата.
Навсякъде убийства и грабежи,
всеки ти се сопва и се ежи,
от корупция гъмжи къде ли не,
а ний оставаме със вързани ръце.
Управляващите гледат отвисоко,
живеят си охолно, нашироко,
не знаят що е глад и студ,
не знаят що е тежък труд.
Тръгнали сме ние към Европа,
но кой ли на вратата ще похлопа,
ще ни срещнат ли с отворени ръце,
ще ни приеме ли Европа от сърце?
Не искат във Европа бедни, безработни,
не искат във Европа прости, неграмотни,
трябва всички ние да се променим
и управниците лоши да сменим.
© ПЕНКА КАМБУРОВА Todos los derechos reservados