Към Левски
Едно дете, Апостоле, откри те днес…
С поклон и цвете пред портрета спря се…
Душата му е храм… все още… Влез…
И моля се там вечно да останеш!
Да свети с твойта честност и мечти
дори след време детското сърце!
Дано в живота да го пазиш ти
от миг нечестност… подлост… врагове…
Да бъде негов твоя идеал…
И с твоя дух и съвест да порасне…
С Родината в сърцето си живял –
детето с таз любов дома да пази!
© Ваня Todos los derechos reservados
Поздрав!