Знам - има толкова спасени
и толкова погубени души!
И ти след многото измени
ще рухнеш в миг отровен от лъжи.
Душата ти така жадува -
за Обич, Мир и Светлина,
насън сърцето ти бленува -
цветя и ласки, и Слънца!
Не искаш сивата забрава
дори от свойте врагове
и без душата да пропада
във мъртва тишина от векове!
Знам! Има толкова спасени
и толкова погубени души!
Зовът ли те студени бездни -
окриляй своя дух и се пази!
От злост пази се и коварства,
пази се от предатели навред,
не взимай низост за награда,
прескачай бързо ямите със смет!
Лъчиста
© ЛЪЧИСТА Todos los derechos reservados