Аз реших да те забравя -
в болките си угнетен
ти оставаш чужд за мен -
по-добре да те оставя.
Полета ми смел към теб
ти сломи с усмивка тъжна -
не, душата не е длъжна
с твоята да носи креп.
Колко ми е жал за теб,
но да те спася не мога
чакането да се слеем
ме остави в изнемога.
Да те излича, не мога -
думите ти дишат в мен,
струва ми се всеки ден,
че издъхвам от тревога.
Нека сложим край, черта -
в чувствата ми необятни
ти си есенна звезда
в езеро с тревици блатни,
огледален полусън,
слял се с лунната печал:
бляскащ и лъчист отвън,
вътре - тайни неиздал...
© Нели Станева Todos los derechos reservados