Не ти достига въздух. Предполагам.
Налага ли се да намесим Фройд?
О, не, приятелю, не го предлагам...
но чувам хрип от белия ти дроб.
Изпадаш в паника? Така ли? Дишай!
Отлага се камбанения звън.
Нататък всяка радост ще е бивша,
а мъката – в петата ще е трън.
И няма да е нужен, вярвам, повод,
за да ме спънеш за пореден път…
с идея, че си сол в сълза на Господ
и по-голям от жалък дребосък.
Недей да страдаш, не в това е злото –
по дух си, виждам, колкото джудже.
Урокът ми е важен с теб, защото
… вълкът израства само от вълче.
Жени Иванова
Обръщението "приятелю" се отнася и за двата пола. Еднакво.
© Jasmin Todos los derechos reservados
П.п.: Аз ти благодаря за възможността да видя друг свят - твоя. И идеите.