Късен селски рок ни е залял.
Баба подлуди съседа.
Тати трети ден се не прибрал.
Мама е изнервена и бледа.
Да сме рокери-нали?
Но не сме изобщо даже.
Нашите играха на игри-
кой - кого ще се докаже.
Беше то - до оня ден така.
После всичко измени се.
Лодка беше любовта,
но продънена и- потопи се.
Кмета обяви събор -
на рок-а, кънтри-то и фолк-а.
Запристигаха състави и дори армейски хор.
Селцето отесня-каквото-толкова.
Съседа - рокер стар -до късно вечер заиздува грамофона.
Кметицата излезе с коментар, че спазвал бил закона.
Тати много здраво се запи. Казват, нейде с рокерка в гората.
Мама плаче и скърби-взел бил преди дни заплата…
…………………..
Отесня света за нас. Няма мир във тази къща.
Свършвам вече първи клас, тати още не се връща.
Баба любовта откри – и сгоди се за съседа.
Мама премина ловен курс. Не е изнервена и бледа.
Броди с пушка из гората.
Кметицата излезе с коментар, че нищо ново няма по земята…
© Иван Иванов Todos los derechos reservados