Утринта дойде поръсена с кървава роса
възвестяваща настъпването на хаоса.
На небето яркочервена звезда
остави своята тайнствена следа.
Пред теб времето се извива
и бъдещето се разкрива,
във свят в необятно гробище превърнат,
от кървави криле ще бъдеш обгърнат.
Искрящо кълбо погледите озари,
тревожно спокойствие се възцари,
знакът на бедствието се появи,
камшикът на покорителя се разви.
Боен вик, свистящ звук, мощен размах,
порив на вятъра, смразяващ страх,
в свят като жертвено животно принесен,
от кървави криле ще бъдеш отнесен.
Защитата ще бъде съкрушена,
волята напълно прекършена.
Порой от насилия се изсипва,
белези на страданието жигосва.
Всяка частица край теб издъхва,
жизнената сила угасва,
във този обречен свят ще свършиш зле
под разперените кървави криле.
януари 2015
© Виталий Георгиев Todos los derechos reservados