КЪРВЯЩИ КЛАВИШИ
===================
Усещаш ли
Как пианото,
Жестоко ранено,
Кърви...
Прорязвано с болка
Изгаряно от несподеленост,
Удряно като камбани,
Самота, предателство, скръб,
Нощни сълзи...
Как нежните пръсти
Се разкъсват
Между парещи клавиши
И прорязващи ги
С безутешност жици
На несподелената любов,
И смърт,
На безчувствие,
На изневяра.
Разкъсвано отвътре с рев
Със стонове от безнадеждност
Викове от дълбините на ада,
Достигащи чак
До най-чистите лазури
Нависоко...
А несправедливостта
Отвътре крещи...
От неразбиране,
От повличащата я надолу
Ярост и поквара.
Понякога притихва
Във примирение
Или във нежност
От спомени мили,
А после
Потъва отново в сълзи...
А понякога се нахвърля
Или пропада
Надолу в пропастта
Към утехата, Нищото,
Към Смъртта
Защото...
Ако не почувстваш това,
От тези скърцащи клавиши,
То външно е само
Едно красиво изкуство...
И изглежда като птици
Сияещо-огнени,
Политащи право нагоре,
Раждани във пламък,
От пепел,
Танцуващи със огнени пера…
Прогонвани от свъсени
Пурпурно-димящи езици...
Дихание от нежни звуци,
Фонтани разпръскваща се красота...
Лъчисти стрели
И дъга....
Светлини, пара,
Слънце, синева....
Но чуеш ли пиано,
То не е просто така....
А значи някой за последно
Пее предсмъртно на сърцето
За спомени, за песента
По изгубен свят,
От своята умираща душа…
За потъване
Поглъщане
Засмукване надолу
И неверието във финала...
Или неверието дори в смъртта...
...И изживява той така,
Летейки,
В танц последен,
Отново...
Смисъла,
И Любовта...
21.3.2021
П.П. (23.3.2021)
За мен всичко свърши.
Жадуваният мир,
Празнота, тишина,
Покой.
А клавишите...
Продължават да кървят.
Жадуват да открият
Най-сетне
Оназ Любов...
Видео: https://youtu.be/bUfEcHFhDdE
от 21.3.2021
ползвана собствена компилация снимки 22.09.2020
"Изгревът, на който не беше с мен"
Музика: https://otkrovenia.com/bg/muzika/podtiskani-izblici-1
"Подтискани изблици",
собствена свободна импровизация за пиано от 2.07.1995 г.
© М В Todos los derechos reservados