12 ago 2012, 12:12

Къс живот 

  Poesía
519 0 0

Опитвам се света си да разложа

(приличам на златистобял разтвор).

Но сякаш го разтварям и не помня,

а дните ми се сплитат във застой.

 

Изчезват, но оставят в мен утайка

и сякаш ме натискат с хладен нож.

И плува вътре в мен смирена, кротка

житейската уплаха - воден смок.

 

Налага се страха си да надлъжа,

да го пленя - в поне един двубой.

Смълчан и сдран; преборен и недъгав,

ще мога пак да го превърна в роб.

 

Налага се в света си да се боря.

Приличайки на образ, на фантом...

Човешкото във мен ще се разложи -

с обичане му дайте къс живот.

© Уморена Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??