Изневиделица се появи, опи живота ми,
като резервен парашут отвори ми
най-пъстроликите усмихнати простори,
приземих се там - щастлива пред свода им.
Пробудих се и запечатах моя свят на длан,
изгрявах и красноречиво, и влюбено залязвах,
с доверчиви пръсти пред Бога свой се кръстих,
топлина и любов - аз нежностно търсих.
И се приготвих за дългочакано пътуване,
по река уж позната, с мен някога палувала...
Там пълноводни мои спомени домуват,
ще ги взема - навярно още бушуват.
© Мариола Томова Todos los derechos reservados