Малки феи живеят в лалета,
не във другите пъстри цветя.
Сутрин от тях си показват нослетата
и лицата си мият с роса...
После феите литват в простора.
В облаците летят.
Търсят от там влюбени хора
и им предлагат лалета... букет... рязан цвят...
Може би затова цветенцата алени
ми доставят и радост... и малко тъга...
Защото са във ваза поставени...
но пък с твоя глас... сякаш тихичко шепнат – „ела...”
Елегантно навели главички
стаята ми красят...
И да излъжа, че безразлично ми е...
Чувства във мен силни горят.
Малки феи живеят в лалетата,
не във другите пъстри цветя.
Може би за това и букета ти
ми се струва, че има Душа...
© Ирен Todos los derechos reservados