„Лека нощ“
„Лека нощ“ ми казваш, мамо,
приседнала във края на кревата
и галиш детското ми рамо,
тъй както никой на земята.
„Лека нощ“ ми казваш всяка вечер,
ръцете ти – ухаеха на младост.
С гласът ти, мек и благодатен,
заспивах аз в омайна сладост.
„Лека нощ“ сега ти казвам,
аз, твоето дете голямо.
На гроба ти, приседнал в края,
точно като тебе, мамо.
Авт. Весо: 26.11.2021г.
© Веселин Христов Todos los derechos reservados