7 feb 2007, 11:28

Лекарството по навик е горчиво 

  Poesía
703 0 17
Достигнал по пресъхнала река,
гласът ми се издраска в тишината.
Неканената скитница - вината
в безлуние е сбъркала вратата.

Преди да сложиш в чашите меда,
пресметна ли какво ще ми наливаш?
По тъмно всички бръчки не личат.
Лекарството по навик е горчиво.

Ще се изправя, мога и сама,
без твойте патерици - виж ме, тичам!
... задъхана! Но нямам път назад!

И ако можеш ми прости, че те обичах!

© Йорданка Гецова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??