Усмихнато гледа ни от портрета на стената,
гледа ни с очите на сърна,
а в погледа му ярко свети
толкова човечност, доброта.
Умен бил е той - и смел,
свойте руски братя в битките повел.
И като орел литнал той,
и раздал правда и крила...
Да, Ленин даде на хората крила...
Гледа от портрета и мълчи,
с пръст сочи пътя към
нашите светли бъднини.
Взирам се в тия бащински очи
и събирам светлината на тези две звезди.
© Далия Todos los derechos reservados