Летен дъжд
Земята вихрено разпуска
косите си от летен дъжд
и с тази женствена прическа
докосва зреещата ръж.
Два облака вежди присвиват
и пламва рязко огнен взор,
стихиите за миг се сбиват -
вода и огън в кръгозор.
Отнякъде изскоква вятър -
виновникът за този яд,
и - гузен заради белята,
разгръща слънчев следобяд.
© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados