Летен дъжд
Слънцето се стече
в капките на топъл дъжд ,
прати поздрав от далече
на полето с натежала ръж.
Едри капки оживяват
заспалите във жегата стъбла ,
шумят и тихичко припяват
веселата песен на дъжда.
Блести окъпано полето,
едрее щедрият му дар,
бушува огън и в сърцето
прихванало от летния пожар.
© Запрян Колев Todos los derechos reservados