2 jul 2012, 15:10

Летен спомен син... 

  Poesía » De amor
509 0 0

Не беше на морето...

Наблизо имаше река.

А двама бяха  във полето,

защото край реката имаше тълпа.

 

Тълпа младежи.  Огън и китара...

А на китарата едно момче

им свиреше на Beatles песен стара...

И всички му пригласяха в хор, мъничко фалшиво...

А те лежаха двама на тревата и наблюдаваха звездите...

може би лениво.

 

Понякога говореха,  но малко...

И без думи

разговорът сякаш вървеше помежду им,

но неизказано остана нещо... жалко...

 

Луната силно осветяваше върбите край реката.

Беше пълнолуние.

Лек вятър им  разрошваше косите и галеше лицата...

Дали са влюбени... или от таз луна обхваща ги безумие?

 

Звездите сякаш им шептяха нещо...

Дали ги правилно разбраха?

Почти без дрехи бяха, а им бе така горещо...

Един въпрос... и отговор един...

И тази нощ остана само спомен син.

 

За две души, които във тревата там се сляха...

Телата им обаче... не посмяха...

И само маргаритките се малко натъжиха,

че двамата да тръгнат заедно на сутринта... не се решиха.

© Ирен Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??