Не обичам тихите, спокойни дни,
в които само слънцето прижуря
и природата е наполовина будна, наполовина спи...
Аз обичам само летни бури,
обичам вятър див и непокорен да шуми,
да пее заедно с морето,
да няма ни дърво, ни птица, дето
своя сладък сън следобеден да спи.
Не обичам тихите, спокойни нощи,
в които и луната безрадостно мълчи.
Обичам вятър в тихите овошки,
чак до изгрев да фучи.
Не обичам тихото, спокойното море,
в което само рибите лудуват.
Обичам и вълните да бушуват -
заедно със всички ветрове.
Не обичам само слънце да прижуря.
Не обичам тихи нощи, тихи дни.
Аз обичам само вятър, летни бури.
Буря някога била съм и ще бъда... Може би.
© Todos los derechos reservados