Портретът на Левски виси ли, виси,
портретът на Ботев мълчи ли, мълчи.
Макар, че не си сред нас, погледна ли в
очите сини, винаги потрепвам аз.
Храбър и безстрашен беше той, Левски се нарича, нашият герой. Апостол за наш'та свобода, Апостол за нас и нашите деца.
Безстрашен със сърце орлово, ний не ще
забравим неговото слово.
На бесилото увисна с мисъл една, да бъде свободна нашата страна.
Винаги ще го помним, винаги ще го почитаме.
Сина на България вечно ще обичаме.
© Никалас Борисов Todos los derechos reservados