Всеки българин те знае,
о, Дяконе, българска светиня!
Ти си ни икона, знаме,
ти обичаше нашата родина.
Не изпитваше страх, колебание,
твоят образ в сърцата ни стои
и в трудни години, в страдание
с примера ти България ще устои!
© Георги Todos los derechos reservados