Болен съм, мамо, от тежка болест,
лек още за нея няма.
Сърцето ми в бездна, във пропаст,
любовната болест ме хвана.
Ти знаеш ли, мамо, как се лекува
болестта на някой самотник,
сякаш сърцето с пари се купува,
тъй, за секунди, за стотни.
А чуваш ли, мамо, син ти говори
и не от скръбта само,
и от други любовни неволи
болен съм, мила ми мамо.
Добрев
© Атанас Добрев Todos los derechos reservados