Понеже съм известна поетеса,
какви ли не подире ми сноват?
Навсякъде от тази жълта преса
завират се в интимния ми свят.
Навсякъде – ту разни папараци,
драскачи разни ту ме маскарят.
Ах, жертва на какви ли не мераци
до днес не станах с този занаят!
Ала не мога вечно да се крия.
Претръпнах вече – нека да е тук!
Любими, о, пред цялата сюрия
да го направим тутакси напук!
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados