Лилии
Пролетта чаровна
лятото смени…
Жарко на небето
слънцето блести.
Повехнаха цветята,
рози не цъфтят.
Но езерата сини
лилии красят…
Бели, нежни…
символ на чистота.
Плуват сред зелени
бляскави листа.
С нежност бяла…
пленяват те сърца.
С лятото горещо
разпалват любовта.
© Лилия Нейкова Todos los derechos reservados