той е висок
през уикендите
тя е алиса
прибира я в нощното шкафче
говори ѝ глупости за приспиване
и я сънува
с черешови устни
с тъмни очи
а през седмицата
е тиха
той мълчи
пият лимонада и се прегръщат
чертаят знаци за любов
и ги крият под килима
някой друг ще си направи татуировка с тях
обаче в края на деня
тя има навика
да се превръща в котка
да ляга уморена
върху някой клюкарски вестник
да ближе рани
върху страницата с хороскопа му
а сутрин
докато той си допива кафето
с пакет от котешки езичета
тя се бута в ръцете му
и когато я погали по ребрата
започва бавно да мърка
докато следобед
се крие от ревнивия му поглед
мяука рядко
и тайно му разхвърля дрехите
а той я гони между стаите
за да я хване и помилва нежно
и все пак
той е достатъчно висок
за да се катери погледът ѝ постоянно
по стръмното му голо тяло
което после
ще целуват пръстите ѝ жадно
алиса е пораснало момиче
© Пепър Формаджи Todos los derechos reservados
а тя го разделя
на долна и горна персона...