Един липов цвят - едно слънце в ръката
и цял един свят в изумруден обков,
изгрява възторжен, макар и за кратко,
с лице на жена, с аромат на любов...
Откъснах го – жалко. Сега ще угасне
и спомен дъждовен над мен ще вали
до другата пролет, когато отново
в окото на Бога ще цъфнат липи.
© Яким Дянков Todos los derechos reservados