Мушици еднодневни край канала,
от вятъра вечерен сте размърдвани.
Жужите палаво и тъй сте дребни,
но компенсирате размера си с усърдие.
В дегизировката на крехки жертви
се криете. Не бива да личи,
че най-обичате да стреляте.
Защото не Мушици Дребни сте,
а сте Ловци.
Ловци наперени. Ловци-войници.
Ловци на черепи. Ловци на мисли.
Като прожектори във дискотека сте,
по дансига се надпреварвате.
Ловци на хора сте – жени, мъже
примамвате, разкъсвате, изяждате.
Ловци на танци и ловци на време.
Ловци на акции и намаления.
Ловци на смет, ловци на семе.
Ловци на секс. Ловци на гении.
Ловци на котки и на Интернет.
Ловци на ноти и ловци на гледки.
Ловци на лодки и ловци на сметки.
Ловци на сватбени букети.
Ловци на глухи и ловци на слепи.
Ловци на гафове, ловци на китове.
Ловци на влакове, ловци на митове.
Ловци на новини и на народи.
Ловци на дни и на мелодии.
Ловци на дивеч и ловци на червеи.
Ловци на риби и ловци на плевели.
Ловци на смисъл и ловци на слава.
Ловци на кисело, ловци на сладко,
Ловци на плява и ловци на злато.
Ловци на бедствия и на безделие,
на пътешествия и на умрели,
ловци на думи и табели,
ловци – акули и ловци – колекционери!
© Ема Венева Todos los derechos reservados