Отсече обществото "Той е луд!"
(а кой ли с него би могъл да спори).
Задъхва се светът, а този шут
тревички гали, с птици си говори.
Земята от конфликти се тресе,
порои идват, палят се раздори,
а той дръвчето гледа как расте,
че то било най-здравата опора.
Какъв е, Боже, този щур чудак!?
Безумник архаичен, нереален,
враждебната тълпа със поглед благ
да гледа. Абсолютно ненормален!
От болест или мъка превъртя,
или пък, лудостта му е наследствена!?
Изглежда, сякаш не е от света
(нормалното е винаги посредствено).
Нормалните са кошер, те бръмчат
и гонят разноликите си цели,
преследват се, а странникът чудат
говори с волни птици. И се смее.
Безропотно приел клеймото луд
(напълно нелечима диагноза),
мечти люлее в топлия си скут,
за да спаси земята от психоза.
© Вики Todos los derechos reservados