24 mar 2009, 15:12

Лунапарк 

  Poesía » De amor
916 0 8

Превъртам, извъртам, простирам,
започвам, източвам, събирам,
пилея, говоря, пресягам,
събуждам, разголвам, затягам,
флиртувам,обличам, докосвам,
крещя, самочувствам, нарочвам,
разливам, избухвам, затварям,
прекъсвам, тревожа, повтарям,
целувам, разлиствам, потъвам,
втвърдявам, изригвам, разпъвам.
Нарочна, покорна, единствена,
мъглява, порочна, пречистена,
разплакана, смееща, есенна,
самотна, отракана, девствена,
коварна, невярна, разделяна,
прекрасна, ужасна, завеяна,
изкъпана, залезна, дишаща,
огромна, ранена, събличаща,
солена, светулкова, кестенна,
запомняща, сигурна, чествана,
невярна, забулена, огнена,
отричаща, млада, запомнена,
червена, ухаеща, носеща,
разсеяна, съсредоточена.
Не мисля, не помня, не гоня,
не пазя, не търся, не роня,
не мога, не съм, не разбирам,
не съмвам, не знам, не умирам
по тебе –
страхотен, чаровен,
премислян, безкраен, отронен,
разсмиващ, красив, гениален,
развиващ, внезапен, нетраен,
пулсиращ, запяващ, пресичащ,
изгряващ, прехвален, космичен,
рисуващ, играещ и пишещ,
рискуващ, жесток, необичащ...
Не мисля, не помня, не гоня,
не пазя, не търся, не роня,
не мога, не съм, не разбирам,
не съмвам, не знам, не умирам
по тебе.

© Лили Радоева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??