В дима на зимни къщи скитах
и сам на улицата бях.
Щом свих зад ъгъла видях
луната от дъжда измита.
Тя бе успяла да пробие
на облака надут плътта
и като птица над света
желаеше да се открие.
януари 1990 г.
гр. Сливен
© Лъчезар Цонев Todos los derechos reservados