Морето разплиска
луната в краката ми,
а някъде встрани
прибоят звъни,
изхвърля капки –
като звезди,
обратно в небето;
или –
като светулки,
в ръцете ми...
лепя ги по челото си,
а бризът ги вплита
в косите...
Стъпки
по лунната пътека –
пак в морето ли?
Или...
© Габриела Цанева Todos los derechos reservados