Самотна плачеща върба -
зелена монахиня.
Превита сянка до земя
изпросва милостиня.
Изпепеляващ летен пек.
Гнездо на свраки. Остър кряк.
Градът е винаги нащрек,
под гъста пелена от мрак.
--
30.09.2020
последната част от цикъла "Градски пейзажи", написана близо 14 години след първата (Есенно пейзажна):
© Тома Кашмирски Todos los derechos reservados