ЛЯТНО УТРО
В БЕЧИЧИ
Слънчев лъч
планината
обагря,
роден от морето
докосва
върхове.
Звезда последна
над хоризонта
догаря,
не - фаровете са
на подранила
кола.
Над вълните бавно
слънцето
се ражда
и позлатява ги
в пурпурни
цветове,
причудлива скала
от мрака
изгражда,
а водата приплисква
в слоистата й
снага.
Събужда се отново
морето
под планината
и сред толкоз
рядка
красота,
която страстно
обсебва
душата
и развълнувано
спира
дъха.
Красиво...,
колко красиво
се ражда денят
в Монтенегро!
© Светослав Статев Todos los derechos reservados