Звездити красиви ме канят на танц!
Нежен, безкраен валс...
Блещукат омайно в дълбокото нощно небе.
Красят тъмнината в тихо присъствие
и галят сетивата с вечно магично обаяние!...
Всяко лято е прекрасно!
Топло, весело, прехласно...
Усмивките се леят,
а сърцата греят и копнеят...
като слънцето жарко във високото светло и ясно,
пастелено синьо небе.
Душите са волни и леки,
като фините бризове по морския бряг.
Вълните не плашат, а сливат се в нас!
Водата - солена изпива всяка мъка,
изтръгва шумната умора и страха.
Лято...
Желание да е вечно!
Оценявай всеки миг!
Наслади се на всеки весел летен вик!
Ту на птичките прекрасни,
ту на морските вълни, тъй страстни!
Ту на шепота на нощните щурци в топла тъмнина,
ту на някоя падаща звезда в омайна лунна светлина.
Оценявай свободата,
тя е лято!
Оценявай топлината,
обожавай дори и горещината!
Не забравяй синевата,
в безкрая на водата.
Гларуси и чайки,
пясъците жарки...
Миди, охлюви, рапани;
водорасли, във водния потаен свят расли...
Любувай се на цветята!
С цветовете на дъгата.
Най-различини,
тъй сладки, учтиви и милички!
Когато летен дъжд завали,
тогава малко се поспри и с водата небесна се слей!
Безгрижно ти се отпусти и не говори!...
След това излез навън и мириса на почва поеми...
на него се понаслади!
Със семейството се събери,
веселие и радост да се зароди!
Близост, топлина...
Спокойствие и добрина!
Обичай лятото докрай!
Не забравяй, тези дни са земен рай!
Силно ти ги прегърни и в топлината волно полети!
© Todos los derechos reservados